“Dankzij het Talent Ontwikkel Programma ben ik persoonlijk erg gegroeid en voel ik me nu echt klaar voor de volgende stap!”

Anne

'DOORSTOMER' Anne Beerepoot volgde het TOP-programma

Van fysiotherapeut naar afdelingshoofd

Zeventien jaar geleden stapte Anne Beerepoot als stagiaire fysiotherapie het Dijklander Ziekenhuis binnen. Binnenkort begint deze Doorstomer als hoofd van de afdeling medische techniek. “Dankzij het Talent Ontwikkel Programma ben ik persoonlijk erg gegroeid en voel ik me nu echt klaar voor de volgende stap!”

“Nadat ik mijn eindstage op de afdeling revalidatie had afgerond en mijn diploma had gehaald, mocht ik daar iemand waarnemen die met zwangerschapsverlof ging”, blikt Anne terug. “Vervolgens kwam er een functie vrij en ik solliciteerde. Toen ik werd aangenomen, was de afspraak dat ik dan ook manueel therapie zou gaan studeren, want daar was behoefte aan op de afdeling. Een leuke nieuwe uitdaging.”

 

Organisatorische vraagstukken

Hoewel ze haar werk met heel veel plezier deed en doet, begon het een aantal jaar geleden toch te kriebelen. “Ik dacht: wil ik tot mijn pensioen fysiotherapeut blijven? Ik merkte namelijk dat ik ook erg veel energie kreeg van organisatorische vraagstukken. Ik ging erover met mijn leidinggevende in gesprek: welke mogelijkheden zijn er om me verder te ontwikkelen en hoe pak ik dat aan? Ik mocht een traject bij de loopbaanadviseur doen om te ontdekken welke talenten ik precies heb en wat er bij mij zou passen. Als resultaat daarvan ben ik aan een opleiding bedrijfskunde begonnen; daarin deed ik heel veel nieuwe kennis op.”

Ondertussen ging Anne, naast haar baan als fysiotherapeut, ook aan de slag als Lean-coach. “In die hoedanigheid kwam ik op verschillende afdelingen en leerde ik het ziekenhuis nog beter kennen.” Uiteindelijk kwam het Talent Ontwikkel Programma (TOP) van het Dijklander Ziekenhuis in beeld. “In de oproep voor deelnemers stond dat TOP zich richtte op medewerkers met een hbo-werk- en -denkniveau, met ambitie om leidinggevende of projectleider te worden. Ik solliciteerde en werd aangenomen, samen met elf anderen.”

Talenten ontdekken

In mei 2021 startte de TOP-groep. “Het begon met een tweedaagse kick-off waarin we aan de slag gingen om onze talenten te ontdekken: het programma is helemaal gericht op je sterke kanten, om die verder te ontwikkelen. Ook kregen we ieder een coach om je te begeleiden tijdens het traject.” Na deze start doorliepen de deelnemers acht moduledagen met thema’s als persoonlijk leiderschap, projectmanagement en systemisch werken, en daarnaast informatie over onder meer de strategie van het ziekenhuis en een kennismaking met alle afdelingen. “Verder bestaat TOP uit opdrachten die je zelf moet doen, zoals een vergadering voorbereiden en voorzitten, meelopen met verschillende hoofden en dergelijke. In het zomerproject, waarmee TOP wordt afgesloten, draai je mee in een projectgroep, zodat je daar ook ervaring mee opdoet. Heel leerzaam. Naast de kennis die ik heb opgedaan, heb ik ook een persoonlijke groei doorgemaakt en weet ik nog beter waar mijn talenten liggen.”

Altijd ruimte voor ontwikkeling

Anne is blij met haar werkgever. “De nuchtere, Westfriese mentaliteit van het Dijklander ligt me goed, ik heb fijne collega’s en er zijn echt veel mogelijkheden om te groeien. Als ik terugkijk op de jaren dat ik hier nu werk, is er altijd ruimte geweest voor ontwikkeling. Daarbij moet je natuurlijk wel zelf initiatief nemen en aan de bel trekken als je iets wilt, en het vraagt ook om een investering van jezelf. Maar dan is er ook heel veel mogelijk. Als je bijvoorbeeld eens mee wilt lopen op een afdeling en je benadert het hoofd of de zorgmanager daarover, dan kan het altijd. En er heerst een open sfeer om je wensen kenbaar te maken.”

Binnenkort begint Anne als hoofd van de afdeling medische techniek. “Met toch wel een beetje pijn in het hart ben ik nu mijn oude werk aan het afronden – ik had als fysiotherapeut ook heel veel plezier in mijn functie. Tegelijk zie ik uit naar deze nieuwe stap. De afdeling heb ik leren kennen toen ik in mijn Lean-werk met het facilitair bedrijf te maken kreeg. Ik vond dat meteen zo’n leuke tak van het ziekenhuis. Leuk dat ik daar nu zelf een rol mag gaan spelen.”

 

Bekijk de vacatures voor Management, staf en ondersteuning