Een modern en vooruitstrevend ziekenhuis

Lotte Klijnsma, verpleegkundige op de afdeling Cardiologie in Hoorn

"Jarenlang wilde ik gymlerares worden. Tijdens mijn examenjaar op de middelbare school begon ik opeens te twijfelen toen mijn moeder zei dat ze verpleegkunde echt wat voor mij vond. Na goed nadenken ben ik de opleiding HBO-Verpleegkunde gaan doen en ik heb nog geen dag spijt gehad van deze keuze. "

 

Foto van Lotte Klijsma
Het was mij direct duidelijk dat ik hier graag wilde werken

"Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in het Westfriesgasthuis. Het was mij direct duidelijk dat ik hier graag wilde werken na mijn afstuderen. Het is een modern en vooruitstrevend ziekenhuis met een hele fijne sfeer. Na mijn afstuderen in 2013 ben ik aangenomen bij flexbureau InZ, het interne uitzendbureau van het Dijklander Ziekenhuis. Ik heb op bijna alle verpleegafdelingen ingevallen. Dit was best spannend, maar vooral ook heel leerzaam. Bovendien heb ik hierdoor veel collega’s leren kennen."  

Als verpleegkundige vervul je een belangrijke rol

"Inmiddels werk ik alweer bijna drie jaar vast op de afdeling Cardiologie. De vastigheid vind ik toch wel erg fijn en de afdeling heel leuk. Als verpleegkundige vervul je hier een belangrijke rol, bijvoorbeeld door de observaties bij patiënten die je doet en de vele voorlichtingen die je geeft. De afwisseling op de cardiologie is groot; het ene moment ben je rustig een patiënt aan het voorlichten, het andere moment beland je in een acute situatie. Geen dag is hetzelfde voor een verpleegkundige."

Bekijk de vacatures voor Verpleegkundigen