Het gehele ziekenhuis is mijn werkterrein

Natalie Beerepoot, servicemedewerker voor flexbureau inZ

"Als servicemedewerker kun je het verschil maken. Soms net dat beetje extra waardoor de patiënt het gevoel heeft gast in ons ziekenhuis te zijn. Als het erg stil is in de kamer vraag ik of ik een muziekje kan opzetten of wellicht de televisie kan aanzetten. Dit gaat allemaal via de iPad, erg handig. Als iemand weinig trek heeft, probeer ik om te stimuleren iets te eten of drinken. Een glas warme melk met honing of een warme deken brengen. Simpele dingen, maar o zo belangrijk!

Zowel voor de locatie Hoorn als Purmerend bestaat het werk uit verstrekken van voeding aan patiënten en het ondersteunen van de verpleging. Zelfstandige patiënten helpen met ADL, bijvullen van de nodige materialen en het opruimen van de patiëntenkamers."

Foto van Natalie Beerenpoot
Samen staan we sterk                      

"Het leuke van mijn werk voor Flexbureau inZ is dat het gehele ziekenhuis mijn werkterrein is. Van dagbehandeling tot aan de verpleegafdelingen. Het ziektebeeld verschilt, dus ook de benadering naar patiënten toe en natuurlijk het team van collega’s. Elke dag leer ik nog bij. Hoe je omgaat met patiënten maar ook met collega’s, studenten, artsen en co-assistenten. Ook werk ik samen met de diëtiste en logopediste. En ondanks dat voel ik me op iedere afdeling écht onderdeel van het team. Doordat je voor inZ in het hele ziekenhuis werkt, kun je er gemakkelijk achter komen waar je eigen kwaliteiten het beste tot zijn recht komen."

Elke dag is anders

"De uitdaging voor mij is dat elke dag anders is. Flexibel zijn en mezelf aanpassen aan het team en naaste collega’s. Met altijd het belang van de patiënt voorop. ´Het zorgen voor’ zit me in het bloed en op de verschillende afdelingen kan ik mijn ei goed kwijt. Bovendien probeer ik in de rol van eerste medewerker[1] het team van servicemedewerkers als groep te stimuleren en wegwijs te maken. Het voordeel van flexwerken is voor mij dat ik het werk goed kan afstemmen op mijn eigen agenda. Via het online roosterprogramma worden diensten aangeboden. Ik boek de diensten die bij mij passen. Met een man, een eigen bedrijf en een druk gezin is dat erg prettig."

Verbinding tussen inZ’ers onderling

"Ik ben trots op onze Noord-Hollandse cultuur en hoe deze terugkomt in het werk. Nuchter en daadkrachtig; we doen wat we zeggen en stellen zowel de patiënt als medewerker centraal. Op beiden ben ik trots! Ik doe het werk al vier jaar met heel veel liefde en plezier en wil dit zeker nog vier jaar volhouden. Als mijn dienst begint, stel ik mezelf even voor en leg ik uit dat ik voor inZ werk. Ik kom dan altijd collega’s tegen die ook voor inZ werken. We werken die dag voor- en met het team op de afdeling, maar voelen ons ook verbonden als inZ’ers onderling! Onze gezamenlijke inzet maakt het verschil."

[1] Een eerste medewerker is het aanspreekpunt en geeft leiding aan een specifieke groep medewerkers binnen de werkeenheid.

Bekijk de vacatures voor Zorgondersteuning