Het mooiste vind ik het om de patiënt een zo fijn mogelijk verblijf te geven

Simone Bakker-Greydanus, verpleegkundige

Simone Bakker-Greydanus, verpleegkundige

"Vanaf ongeveer de 5e klas wist ik al wat ik wilde worden: verpleegkundige! Na de MAVO ben ik de opleiding tot verzorgende gaan doen om vervolgens naar het HBO in Den Haag te gaan. Tijdens mijn opleiding ben ik gaan samenwonen met mijn huidige man. Ik heb hem in Den Haag leren kennen. Tijdens mijn afstuderen bleek helaas dat ik de opleiding, op dat moment, niet zou gaan halen. Het vervolgtraject kwam er heel anders uit te zien en ik besloot verder te gaan in een opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Binnen drie maanden had ik mijn diploma!"

Kans met beide handen aangepakt

"Ik ben tijdens mijn opleiding in de thuiszorg beland en daar gebleven tot ik ging verhuizen naar Andijk. Eenmaal woonachtig in deze omgeving ben ik ook weer gestart in de thuiszorg, maar door een reorganisatie ging ik bij het verpleeghuis werken. Het ziekenhuis heb ik altijd al erg leuk gevonden. Ik heb in Den Haag en omgeving ook meerdere keren stage gelopen in een ziekenhuis. Toen was er ineens een vacature als verpleegkundige bij flexbureau inZ. Ik ben daar gestart met een 0-uren contract en bleef daarnaast in het verpleeghuis werken. Ik heb toen laten weten dat ik heel graag volledig in het ziekenhuis wilde werken. Niet lang daarna kreeg ik een contract aangeboden. Die kans heb ik met beide handen aangepakt. En nu, negen jaar later, werk ik nog steeds met veel plezier bij flexbureau inZ."

Onderdeel van alle teams

"Wat ik zelf heel fijn vind is dat ik mijn eigen rooster kan maken. Wat mijn werk bijzonder maakt, is dat ik onderhand bij veel teams werk. Cardiologie, Chirurgie, Centrum voor geboortezorg, :ongafdeling, MDL/nefrologie, Neurologie, Oncologie, Orthopedie, Oogheelkunde, Geriatrie, en de flex-afdeling. Op al deze afdelingen ben ik regelmatig te vinden. Tegenwoordig werk ik ook op locatie Purmerend, op de beschouwende afdelingen. Ik voel me onderdeel van alle teams, ondanks dat ik niet vast in het team ben. De collega`s kennen me allemaal wel. Ik weet niet alles, maar wel veel. Elk specialisme heeft weer zijn eigen charmes, en dat maakt het werken bij inZ zo leuk!"

Ik blijf voorlopig flex-en

"Het mooiste vind ik het om de patiënt een zo fijn mogelijk verblijf te geven. Dit ondanks dat ze ziek zijn of een aandoening hebben waardoor ze hier in het ziekenhuis moeten blijven. Het fijnste is natuurlijk om iemand met ontslag te sturen wanneer de klachten over zijn. De uitersten in mijn werk vind ik ook heel bijzonder. Het kan zijn dat ik de ene dienst een bevalling mee mag maken en de volgende dienst op een andere afdeling iemand begeleidt in de laatste levensfase. Soms kom ik op een afdeling en dan word ik op een bepaalde kamer gezet om de druk bij de verpleging (die elke dag bij een bepaalde patiënt staat) weg te halen. Ik krijg regelmatig de vraag of ik al kom solliciteren omdat er een vacature is, maar ik blijf voorlopig nog even flex-en."

Ik voel me veilig op het werk

"Mijn werkomgeving is uiteraard heel divers. Elke dag een andere plek. Dit komt omdat ik word ingezet op de plekken waar gaten in het rooster zijn of ziekte is onder het personeel. Het aanbod van cursussen is ook heel divers. Er is veel ruimte en tijd om hier gebruik van te maken. Sommige cursussen zijn verplicht en andere vrijblijvend. Aangezien ik op meerdere locaties werk, zie ik dat iedereen continu op zoek is naar verbetering. Wat goed werkt, verschilt soms per afdeling of locatie. Tegelijkertijd is iedereen op zoek naar de beste en meest uniforme manier van werken. Hier wordt goed naar gekeken. We leren allemaal van elkaar en ik merk dat dit steeds makkelijker gaat. We moeten bundelen onze krachten en zoeken naar het beste voor de patiënt! Ik voel me veilig op het werk, op welke afdeling dan ook. Dit vind ik zelf heel erg belangrijk."

Veelzijdige verpleegkundige

Op dit moment heb ik als aandachtsveld diabetes. Het is dan de bedoeling dat ik nieuwe dingen/veranderingen bekend maak onder alle inZ’ers in of bijvoorbeeld collega`s op de afdeling hierop attendeer. Verder ga ik zien wat er op mijn pad komt. Uitgeleerd ben je nooit! Het bevalt me vooralsnog prima in mijn veelzijdige baan die ik met heel veel plezier uitoefen. Trots ben ik op de veelzijdige verpleegkundige die ik op dit moment ben. Elke dienst moet ik schakelen van het ene specialisme naar het andere. Ik weet over het algemeen genoeg over de specialismes waar ik werk. Mocht dat niet zo zijn, dan schroom ik niet om dingen te vragen. Wat ik leuk vind is dat ik regelmatig complimenten krijg van de patiënten. Ik schijn een andere insteek te hebben qua zorg als collega`s die vast op de afdeling werken. Mensen hoeven dit niet te zeggen, maar als ik dat dan te horen krijg dan vind ik dat een groot compliment."

Bekijk de vacatures voor Flexbureau InZ