“Ik kon alles vragen en alles oefenen”

Romee Dumont verpleegkundige

Romée Dumont, verpleegkundige op de afdeling Neurologie

Romée Dumont werkte zo’n drie en een half jaar als verpleegkundige in de revalidatie. Omdat ze zich graag verder wilde ontwikkelen, het liefst op het gebied van neurologie, solliciteerde ze bij het Dijklander Ziekenhuis. “Ik had natuurlijk geen ziekenhuiservaring, maar werd aangenomen op de afdeling neurologie en kreeg alle gelegenheid om me in te werken. Ik heb geen moment spijt van mijn overstap.”

Boventallig ingeroosterd

Romée begon in december 2019. “De eerste periode werd ik als boventallig ingeroosterd. Zo kon ik rustig wennen aan de manier van werken. Ik kon alles vragen en alles oefenen. Eerst liep ik iedere dag met iemand mee en vervolgens was het andersom: toen keek iemand mee met mij. Door de prettige sfeer in het team was dat helemaal niet vervelend, ook al had ik natuurlijk al wel zelfstandig als verpleegkundige gewerkt.”

Snel handelen

“Er waren best wat zaken waar ik niet eerder mee te maken had gehad, zoals een perfusiepomp en een picc-lijn. Ook maakte ik voor het eerst mee dat een patiënt overleed. Dat was toch wel heftig. Op dat moment kon ik de zorg samen met een collega doen, zij heeft mij toen erg goed begeleid. Wat verder verschilt met mijn eerdere werkplekken: het snelle handelen in een ziekenhuis. In de revalidatie ben je pas in een later stadium bij de patiënt betrokken, in het ziekenhuis veel eerder, en soms ook in acute situaties. Dan kijk je bijvoorbeeld naar lab-waarden en dergelijke. Ook krijg je zijdelings te maken met ziektebeelden van andere afdelingen. Dat alles maakt het werk heel breed en interessant.”

Heel veel geleerd

Over de begeleiding is Romée echt enthousiast. “In het begin merkte ik dat ik toch wel een stukje kennis miste. Dat maakte me een beetje onzeker. Toen ik dat aangaf, kreeg ik een cursus over alles wat je moet weten op de Stroke-unit. Dat was fijn. ‘Als je het maar aangeeft,’ zeggen ze. Zo heb ik in de afgelopen maanden al heel veel geleerd.” Inmiddels draait ze volledig mee in het team. “Ik word nu gewoon als collega beschouwd en tegelijkertijd mag ik ook nog steeds vragen stellen. We hebben echt een supergezellig team, waar ik me in thuis voel.”

Specialisatie

Wat Romée aanspreekt in het Dijklander Ziekenhuis is onder meer dat er veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn. “Ik heb me nu opgegeven om me tot hbo-verpleegkundige te laten opleiden. Ik heb nog niet gehoord of dat doorgaat, maar dat hoop ik wel. Daarna zou ik de specialisatie tot neurologieverpleegkundige willen doen. Ja, ik zie nog veel mogelijkheden voor mezelf om hier verder te groeien.”

Bekijk de vacatures voor Verpleegkundigen