Ik vind het waardevol als ik heb kunnen bijdragen aan een stukje aandacht, begrip of een oplossing kan zoeken voor een patiënt

Wilbertine Tros, polikliniekassistent en afdelingssecretaresse

Een ontzettend enthousiast telefoontje kreeg ik als reactie op mijn open sollicitatie naar Flexbureau Inz. We hebben iets wat heel erg goed aansluit bij jouw ervaring, competenties en wensen. Een combinatie van de polikliniek en de kliniek kind en jeugd/neonatologie. Twee werkplekken met andere werkwijzen en met verschillende taken. Wat een mooie uitdaging! Nu een jaar later werk ik hier nog met ontzettend veel plezier.

Wilbertine Tros
Hectiek als afdelingssecretaresse

"Wat mij het meest ligt zijn de hectische momenten. En dan de uitdaging vinden om je werk zo goed mogelijk te blijven doen. Als ik eerlijk naar mijzelf kijk, kan het mij eigenlijk niet druk genoeg zijn. Ik vind het heerlijk. Als afdelingssecretaresse van kliniek Kind en jeugd/Neonatologie kan iedere dag weer anders lopen en ben je met veel verschillende taken bezig. Als vraagbaak voor artsen, verpleegkundigen of patiënten moet je snel tussen je taken kunnen schakelen. Het inplannen van opnames en organiseren is ontzettend leuk om te doen. Er komen nu ook veel meer oncologische kinderen op de afdeling door de shared care (samenwerking met het Prinses Maxima Centrum). In mijn werk probeer ik door vooruit te denken ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Door de wisselende diensten van verpleging, kinderartsen, pedagogisch medewerkers en servicemedewerkers, heb je iedere dag weer te maken met andere collega’s. Dit brengt veel diversiteit, geen dag is hetzelfde!"

Op de polikliniek

Tevens werk ik op de polikliniek kind en jeugd. Op een polikliniek is er weer een heel andere sfeer, maar ook dit is ontzettend leuk om te doen. Telefoon, patiënten meten en wegen, bloeddruk meten en afspraken maken zijn een selectie van de taken op de polikliniek. Het bijzondere aan werken met kinderen is dat er ook ouders en familie bij komen kijken. Met hen moet je ook rekening houden. Ik vind het waardevol als ik heb kunnen bijdragen aan een stukje aandacht, begrip of een oplossing kan zoeken voor een patiënt. Een uitdaging wordt het als het niet precies de oplossing is die de patiënt in gedachte heeft, maar dat we er uiteindelijk wel samen uitkomen. En dit alles ongeacht hoe druk het is op de afdeling en je werkzaamheden.

Leuke werkplek

"Ik heb via Flexbureau Inz echt een ontzettend leuke werkplek gevonden. Ik hoop hier nog lang te werken en vooral te kunnen groeien als persoon en in mijn loopbaan, met fijne collega’s om mij heen. Misschien in de toekomst wel samen met jou!"

Bekijk de vacatures voor Zorgondersteuning