“Ik zorg ervoor dat het geregeld wordt, ook als ik ervoor moet knokken”

David Weller in de centrale haal

‘DOORBIJTER’ David Weller begon als fysiotherapeut en is nu hoofd polikliniek

David Weller werkte al tien jaar als fysiotherapeut in het ziekenhuis toen hij twee jaar geleden in de ondernemingsraad van het Dijklander Ziekenhuis stapte. “Ik wilde graag verder kijken dan mijn eigen tokootje en leerde zo de organisatie van een andere kant kennen. Van daaruit groeide mijn ambitie om meer te doen dan alleen adviseren, en ik begon aan de opleiding Management in zorg en welzijn.” Sinds juli is hij hoofd van de poli longgeneeskunde. Daarbij is hij ‘door en door Dijklander’: “Het ziekenhuis is mijn basis en heeft me gebracht waar ik nu ben.”

Buiten de gebaande paden

David is een ‘doorbijter’, zowel voor zichzelf als voor zijn afdeling. “Ik bijt me ergens in vast en zorg dan dat het geregeld wordt, ook als dat niet via gebaande paden kan. Het Dijklander biedt zijn werknemers bijvoorbeeld veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, maar toen ik van mijn beroep als fysiotherapeut naar een leidinggevende functie wilde groeien, was daar nog geen programma voor. Ik moest er best voor knokken om mijn opleiding rond te krijgen, maar ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Zo’n ontwikkeling op het juiste moment in je leven doet je goed – ik zit nu weer heel lekker in mijn vel. Overigens hebben de zorgmanagers in het ziekenhuis me erg gesteund in het traject, onder meer met goede gesprekken en door me kansen te bieden.”

Trots op het werk

In zijn nieuwe functie wil hij ook een doorbijter voor zijn mensen zijn. “Als mensen ideeën hebben hoe iets op een andere manier kan, of als er problemen moeten worden opgelost, dan doe ik mijn uiterste best om ze hierin te ondersteunen en te faciliteren.” David is trots op zijn afdeling, die bestaat uit twee kleine teams in Hoorn en Purmerend. “Sinds de fusie in 2017 zijn nog niet alle processen helemaal op elkaar afgestemd, maar de samenwerking gaat hartstikke goed en er wordt goed werk geleverd. Uit recent medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat de mensen ook echt trots zijn op het werk dat ze doen. En dat merk je.”

Het grote geheel

David herkent zichzelf in de eigenschappen die het Dijklander Ziekenhuis hoog in het vaandel heeft: lef, nuchterheid en oprechte interesse. “Mijn lef blijkt wel uit de stappen die ik heb gezet om in deze functie terecht te komen. Daarnaast sta ik open voor nieuwe dingen en laat ik me niet snel gek maken. Vanwege mijn interesse voor het hele ziekenhuis ben ik in de ondernemingsraad gegaan. Ik heb een luisterend oor voor collega’s en zet me graag in voor het grote geheel. Dan maakt het niet uit of dat in Hoorn of Purmerend is, en of ik er eens een dagje extra voor moet komen.”

Je ei kwijt kunnen

Hij ziet het als een kracht van het Dijklander Ziekenhuis dat medewerkers op heel veel verschillende manieren ‘hun ei kwijt kunnen’. “Denk aan allerlei projectgroepen en platforms waarin je kunt deelnemen, scholing die wordt aangeboden, ruimte om met ideeën te komen. En hoewel er heel veel verschillende mensen in het ziekenhuis werken, zet iedereen zich ervoor in om goed voor onze patiënten te zorgen. Waar ik in het bijzonder erg trots op ben, is dat het Dijklander als een van de weinige ziekenhuizen aan alle medewerkers de corona-bonus geeft. Daaraan zie je dat ieders bijdrage en inzet worden gewaardeerd.”

Bekijk de vacatures voor Management, staf en ondersteuning