We maken meer dan 20.000 stappen per dag

Sjaak Takken, logistiek medewerker

"Ik werk vanaf eind 2016 in het Dijklander Ziekenhuis als logistiek medewerker. Ik ben begonnen met een nul-urencontract, werkte daarnaast bij de post en werd eigenlijk steeds vaker ingezet. Sinds eind 2018 heb ik een vast contract met uren gekregen.

Ik heb heel lang bij de post gewerkt en ben daar met een reorganisatie weggegaan. Ik had daarna de tijd om te bedenken wat ik wilde gaan doen. Welke baan naast mijn vrijwilligerswerk bij de voetbal, tennis en jeugdwerk, goed zou passen. Ik had de wens om in de zorg te gaan werken als begeleider. Ik ben daar ook een opleiding in gaan volgen. Echter heb je veel kennis en kunde van de computer nodig en dat ontbrak bij mij helaas. Toen heb ik besloten om met de opleiding te stoppen. Mijn vriendin werkt ook hier in het ziekenhuis en door haar heb ik een open sollicitatie geschreven."

Foto van Sjaak Takken
De sociale kant

"De sociale kant aan mijn baan vind ik geweldig. Ik kom hier veel bekenden tegen en na een tijdje kennen heel veel mensen jou ook. Wij transporteren heel veel spullen van A naar B. Je kunt dan denken aan het transport van bloed, pompen, vuil, glas, gifvaten, bedden en andere spullen. Ook helpen wij bij verhuizingen van afdelingen. In het begin dacht ik; waar ben ik beland, het lijkt wel een doolhof! Er zijn zoveel plekken en afdelingen, maar na een tijdje weet je de weg goed te vinden. Ik vind het ook leuk om nieuwe medewerkers hierin te helpen, ik laat niet iemand zwemmen. Mensen helpen doe ik graag. Patiënten zie ik ook weleens zoeken. Ik zal dan altijd vragen of ik iemand kan helpen of ik begeleid ze naar een gastheer of vrouw."

Variatie in werkzaamheden

"Ook hebben wij koeriersdiensten naar bijvoorbeeld Enkhuizen, Alkmaar of Purmerend. Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek voor een ziekenhuis gekozen. De sociale kant van deze baan en de variatie in het werk trokken mij aan. Soms is het fysiek wel zwaar, we tillen, trekken en lopen heel veel. We maken meer dan 20.000 stappen per dag en dan doen we niet eens alles te voet. We hebben een elektrisch wagentje waarmee wij spullen vervoeren. Al met al een hele leuke baan in de zorg, waar ik het erg naar mijn zin heb."

Bekijk de vacatures voor Facilitair