Werken in een opleidingsziekenhuis houdt je actueel en creatief

 Joris Joosten, chirurg

"Gaandeweg mijn studie geneeskunde en de coschappen werd mij duidelijk dat ik het allerliefst zou willen werken als specialist in een snijdend vak met een brede algemene basis. Liefst in een perifeer ziekenhuis met opleiding en mogelijkheden tot verdieping/specialisatie binnen het vakgebied en natuurlijk in een groep met fijne en gedreven collega’s. Ik werk nu tien jaar als chirurg in het Dijklander Ziekenhuis[1] en durf wel te zeggen dat die wens van destijds is uitgekomen."

Foto van Joris Joosten
Specialisatie

Tijdens en na mijn opleiding heb ik me extra gespecialiseerd in de oncologische en longchirurgie. Een voor mij ideale combinatie van theoretische kennis over kanker, multidisciplinaire aanpak, praktische handwerk en bijzondere contacten met patiënten. Tegen het einde van mijn vervolgopleiding tot longchirurg werd ik gebeld door een collega uit Hoorn. Er kwam een plek voor een longchirurg. Hij nodigde me uit om een keer kennis te maken met het ziekenhuis en de collega’s daar.

Blij verrast en opvallend positief

"Eerlijk gezegd was het ziekenhuis in Hoorn en ook de stad mij totaal onbekend. Ik - een Brabander die al 18 jaar in Nijmegen studeerde en werkte - kon me er nog niet veel bij voorstellen. Wel was dat eerste contact opvallend positief en kon ik zo’n kennismaking niet afslaan. Blij verrast ging ik na een dagje Hoorn terug naar Nijmegen. Mooi ziekenhuis, prima faciliteiten en een erg leuke vakgroep. Een prettige sfeer, maar ook ambitieus met geavanceerde faciliteiten en specialisaties."

Nieuwe behandelingen en technieken

"Ik besloot te solliciteren, heb de baan gekregen en werk er sindsdien met veel plezier. Ik heb hier de mogelijkheid gekregen om de longchirurgie - samen met de collega’s uit de regio Purmerend en Zaandam - uit te breiden en centraliseren in Hoorn. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste operatietechnieken. Het ontwikkelen en eigen maken van nieuwe behandelingen en technieken wordt in onze vakgroep erg gestimuleerd. Gelukkig ook met de nodige kritische kanttekeningen, dit werkt enorm verfrissend."

Een inspirerende werkomgeving

"Werken in een opleidingsziekenhuis houdt je actueel en creatief. Ook de steeds meer toenemende ondersteuning op het gebied van onderwijs en wetenschap, maakt het een erg professionele en inspirerende werkomgeving. Daarnaast maakt de werksfeer dat de mensen elkaar onderling goed kennen. Als ik terugdenk en weer gebeld zou worden voor een kennismaking in het Dijklander Ziekenhuis zou ik zeker gaan."

[1] eerder Westfriesgasthuis in Hoorn

Bekijk de vacatures voor Medisch specialist, aios en anios