Stages

Welkom bij inZbaar

Het Dijklander Ziekenhuis biedt voor verschillende zorgopleidingen stages aan op beide locaties, Purmerend en Hoorn.

Helpende

Het Dijklander Ziekenhuis biedt stageplaatsen aan 2e jaars helpende niveau 2 stagiaires, die via het Horizon College in Hoorn of het Regiocollege in Purmerend hun opleiding volgen. 

Tijdens de stage wordt de stagiaire begeleid door de servicemedewerkers op de verpleegafdeling. Later in de stage is er de mogelijkheid om in de ochtend met de verpleegkundige mee te lopen. Dit geldt niet voor alle afdelingen. Interesse en motivatie kan worden aangeven bij de mentor van de school. Vervolgens wordt er bekeken of er een stageplaats beschikbaar is.

MBO Verpleegkundige stagiaires

Het Dijklander Ziekenhuis biedt stageplaatsen aan op alle afdelingen binnen de organisatie voor 3e en 4e jaars Bol stagiaires.  Dat kan zijn op een leerafdeling of op de reguliere afdeling. Wij werken samen met het Horizon College in Hoorn en het Regiocollege in Purmerend/Zaandam.

Leerafdeling

In het Dijklander Ziekenhuis op locatie Hoorn zijn vijf leerafdelingen: Cardiologie,  Orthopedie, Chirurgie, Maag darm lever/nefrologie en op de Neurologie. In februari 2019 start een nieuwe leerafdeling op locatie Purmerend op de kliniek snijdend.

Op de leerafdeling krijgt de stagiaire de kans om de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. De stagiaire is zelf verantwoordelijk voor het eigen leerproces tot beroepsbeoefenaar en wordt in teamverband 'coachend' begeleid door een gediplomeerd verpleegkundige van de verpleegafdeling.

Samen met collega-stagiaires draagt de stagiaire de verantwoordelijkheid voor een groep patiënten. Over de te volgen procedure om in aanmerking te komen voor een stageplaats op de leerafdeling, kun je informatie inwinnen bij de mentor van de school.

Doktersassistent

Het Dijklander Ziekenhuis biedt stageplaatsen aan doktersassistenten op alle vijf de locaties die via het Horizon College Alkmaar of via het regiocollege in Purmerend of via de ASOP in Amsterdam hun opleiding volgen.

Een doktersassistent kan stage lopen op verschillende poliklinieken van het ziekenhuis. De stagiaire wordt begeleid door een doktersassistent of door een verpleegkundige van de polikliniek. 

Wanneer de opleiding wordt gevolgd aan één van de genoemde scholen en er is interesse in een stage binnen het ziekenhuis, dan kun je dat aangeven via je mentor of stagecoördinator van school. Het is niet de bedoeling om zelf rechtstreeks een stageplaats te gaan zoeken binnen onze organisatie.

Leerlingen die via de ASOP Amsterdam hun opleiding volgen, kunnen een motivatiebrief sturen via leerhuis@westfriesgasthuis.nl.

Leerlingen die niet via bovenstaande scholen hun opleiding tot doktersassistent volgen komen niet in aanmerking voor een stageplaats in het Dijklander Ziekenhuis. 

HBO Verpleegkundige stagiaires

Het Dijklander Ziekenhuis biedt stageplaatsen aan leerlingen die via de Hogeschool van Amsterdam (HvA) of INHOLLAND Alkmaar of Amsterdam hun opleiding volgen.

Wanneer de opleiding wordt gevolgd aan één van de genoemde scholen en er is interesse in een stage binnen het ziekenhuis, dan kun je dat aangeven via je mentor of stagecoördinator.