Over ons

Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar de patiënt zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen.

Foto van de gevel in Hoorn

Op onze vijf locaties werken we met ruim 3000 medewerkers, onder wie ongeveer 900 verpleegkundigen en zo’n 270 medisch specialisten in 26 medische specialismen. Voor het oostelijk deel van Noord-Holland bieden we basiszorg en in toenemende mate hoogcomplexe zorg. Laagdrempelig en daar waar onze patiënten dat nodig hebben.

Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring binnen negen medische vervolgopleidingen. Samenwerking met andere partijen zoals ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar. We denken en doen vanuit de Lean-filosofie: continu werken aan verbetering is onderdeel van het dagelijks werk.