Over ons

Foto van gevel Hoorn

Het Dijklander Ziekenhuis. Met vier vestigingen zijn we een baken in het landschap. Diepgeworteld in de regio. Bij het Dijklander willen we niet alleen snappen wat er scheelt, maar ook begrijpen wat voor onze patiënten belangrijk is. Beter begrepen noemen we dat. Dat doen we met oprechte interesse, lef en vooral met onze eigen, nuchtere manier van werken.

Bij het Dijklander snappen we de kracht van medewerkers die zich in elkaar herkennen. Niet om hoe je eruitziet, of om waar je vandaan komt, maar om hoe je in je vak staat. We zijn Dijklanders. Aanpakkers. Doorzetters. Problemen schuif je niet voor je uit, die los je gewoon op. We gaan voor beter, anders, slimmer. Niet om het nieuws te halen, maar om iets nieuws te betekenen.

Je zou bijna zeggen dat je niet bij het Dijklander werkt, maar er één bent.

We zijn goed voor elkaar om de beste te zijn voor onze patiënt. Of je nu wilt specialiseren binnen je vak, je juist in de breedte wilt ontwikkelen of blijven doen waar je goed in bent. Wij hebben aandacht voor jou.

Dat is werken bij ons. Dat is DOOR en door Dijklander.

Anatomie van een Dijklander

 

Kennis is er om te delen

Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. We delen kennis en ervaring binnen negen medische vervolgopleidingen.

Op onze locaties werken we met ruim 3000 medewerkers, onder wie ongeveer 900 verpleegkundigen en zo’n 290 medisch specialisten in 26 medische specialismen. Ook ruim 300 vrijwilligers dragen hun zorgsteentje bij.

Samenwerking met andere partijen zoals ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar. We denken en doen vanuit de Lean-filosofie: continu werken aan verbetering is onderdeel van ons werk.

Een kijkje achter de schermen

Met veel plezier hebben we onze video over het werken bij ons ziekenhuis gemaakt. Zoals altijd zetten we nét dat stapje extra. Daarom delen we graag de making of van deze video.

External video URL