Opleiden en onderzoek

Binnen het Dijklander Ziekenhuis investeren we in het continu leren en ontwikkelen van onze Dijklanders. Op deze manier kunnen wij als Dijklanders de beste kwaliteit van zorg bieden aan onze patiënten. Met inzet van opleidingsadviseurs, praktijkopleiders, bibliotheek-en wetenschapsmedewerkers en ondersteunende medewerkers zorgen we voor een verbinding tussen werken en leren.  Elk jaar biedt het Dijklander stageplekken en leer-werkplekken aan voor verschillende opleidingen en bieden we plekken voor co-assistenten en arts assistenten. 

Het Dijklander Ziekenhuis vindt het belangrijk dat artsen, physician assistants en verpleegkundigen patiëntgebonden medisch wetenschappelijk onderzoek doen. Zo kunnen ze vanuit de praktijk bijdragen aan nieuwe kennis en blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op medisch vakgebied. Meestal gaat het om wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, nieuwe behandelmethoden of diagnostiek.

Faciliteiten voor Dijklanders
Dijklanders zijn professionals en houden dus hun vakbekwaamheid op orde. Er zijn volop faciliteiten waarvan je gebruik kunt maken als Dijklander:

  • Er zijn diverse ontwikkelprogramma’s voor allerlei doelgroepen o.a. op het vlak van talentmanagement en leiderschap en uiteraard bieden we medisch specialistisch vervolgonderwijs.
  • In het Skillscentrum kun je je vaardigheden verbeteren en vindt er simulatie onderwijs plaats.
  • In de medisch bibliotheek vind je (online) alles wat je nodig hebt.
  • Elke Dijklander heeft toegang tot online leeromgeving GoodHabitz en dus tot persoonlijke ontwikkeling.
  • In het Goede gesprek bespreek je jaarlijks wat jij aan opleiding en ontwikkeling wilt doen.