Werken als vrijwilliger

Vrijwilliger aan het werk

Onze vrijwilligers zijn vaak een steun voor patiënten en bezoekers. Met extra aandacht en service maken zij een ziekenhuisbezoek nét even wat aangenamer. Dat doen zij onder andere door de weg te wijzen, koffie en thee te schenken en patiënten te vervoeren. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want met ruim 250 vrijwilligers verdeeld over 2 locaties zijn zij een onmisbare schakel in het zorgproces. Zij zetten de puntjes op de i en leveren zo een waardevolle bijdrage aan de strategische koers “Beter voor iedereen”. De vrijwilligers helpen het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Ze zijn gastgericht en werken aanvullend op de medische zorg.

Wat onze vrijwilligers zo bijzonder maakt

Het maakt niet uit of je gepensioneerd bent, wacht tot je aan je studie kunt beginnen of je oriënteert op een carrière in de zorg. Onze vrijwilligers hebben 1 ding gemeen: ze doen graag iets voor een ander. Met een positieve instelling en hart voor de zorg zetten zij zich minimaal een dagdeel per week in voor onze patiënten en bezoekers. Uitstekende sociale vaardigheden en een goede conditie zijn daarbij onmisbaar. In ruil daarvoor kun je als vrijwilliger rekenen op een vrijwilligersovereenkomst, reiskostenvergoeding, een fijne werksfeer en uitstekende begeleiding.

Wat doet een vrijwilliger?

Als vrijwilliger in het ziekenhuis ondersteun je de patiënten, bezoekers en medewerkers op verschillende manieren. Werkzaamheden die voorkomen zijn:

 • Gastvrouw of gastheer bij de centrale hal, de SEH, een polikliniek of in de kliniek
 • Gastenvervoer naar en van een onderzoek of operatiekamer
 • Begeleiding van ouders met kinderen voor opname naar de operatiekamer
 • Serveren van koffie/thee op de poliklinieken of tussendoortjes in de kliniek
 • Assisteren bij de kerkdiensten
 • Met de golfkar patiënten/bezoekers van parkeerplek naar hoofdingang rijden en vice versa.

Werken als vrijwilliger

Flexibel 

Er wordt gewerkt in dagdelen van maximaal 4,5 uur. Doorgaans worden vrijwilligers op vaste momenten en op vaste locaties ingeroosterd. Samen en in goed overleg bespreken we waar en wanneer. Een dagje vrij nemen of lekker op vakantie? Natuurlijk kan dat!
Bij de start van het vrijwilligerswerk krijgt de vrijwilliger een taakomschrijving en worden afspraken gemaakt met betrekking tot het inwerken.
 

Doorpakkers

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend en vraagt om een gemotiveerde inzet. Patiënten, zorgmedewerkers en collega-vrijwilligers rekenen op de vrijwilliger, want samen ben je verantwoordelijk voor goede patiëntenzorg.

Het Dijklander Ziekenhuis vraagt van vrijwilligers:

 • een positieve en servicegerichte instelling
 • goede sociale vaardigheden en gemakkelijk contact kunnen leggen
 • lichamelijk en psychisch in staat zijn om de werkzaamheden zonder beperkingen uit te voeren
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • zich bewust te zijn van de geheimhoudingsplicht en de integriteit naar patiënten toe, ook na het beëindigen van de werkzaamheden als vrijwilliger

Vrijwilliger worden?

Het ziekenhuis kan regelmatig nieuwe vrijwilligers gebruiken die sociaal, betrokken, betrouwbaar en behulpzaam zijn. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger in het Dijklander Ziekenhuis te werken en ben je minimaal 1 dagdeel in de week beschikbaar?
Neem voor meer informatie contact op.

Purmerend

Marianne van Os
E-mail: vrijwilligers-purmerend@dijklander.nl
Telefoon: 0299 - 457 296

Hoorn

E-mail: vrijwilligers-hoorn@dijklander.nl