Op zo'n moment 'praat' ik met mijn ogen

Thirza Freesen, 2e jaars leerling operatieassistente 

"Eigenlijk wilde ik van jongs af aan al in de zorg werken. Als twaalfjarige ging ik naar een open dag van de OK om mee te kijken. Toen wist ik het; dit wil ik doen! De zorg voor de patiënt en de verantwoordelijkheid die je daarin hebt, trok mij erg aan. Ik ben dan ook hartstikke blij en trots dat ik voor deze opleiding ben aangenomen."

Foto van Thirza Freesen
Ik vind het belangrijk om de patiënt voor een operatie een hand te geven

"Werken als operatieassistente is zowel uitdagend als verantwoordelijk. Wat mijn werk bijzonder maakt, is dat een patiënt soms doodziek binnenkomt en na onze hulp weer opknapt. Ons doel is het beter maken van de patiënt; de transformatie van ziek naar stabiel ondersteunen. Op het moment dat de patiënt het meest kwetsbaar is, zijn wij er om te zorgen dat het goed komt. Ik vind het belangrijk om de patiënt voor een operatie een hand te geven. Even kort te vertellen wie ik ben en wat ik doe. Op zo’n moment ‘praat’ ik met mijn ogen. Ik toon medeleven en laat zien dat we ons best gaan doen."

Ik voel me hier ontzettend welkom

"Het team op de OK is een hecht team. Ook al werk ik nog relatief kort in het Dijklander Ziekenhuis, ik voel me hier ontzettend welkom. De collega’s maken echt mijn dag. Zij helpen me door moeilijke momenten heen. Ook hebben we het erg gezellig en worden er tussendoor de nodige grappen gemaakt."

Ik heb me vanaf minuut één een echte Dijklander gevoeld

"Ik werk nu op locatie Hoorn, maar vanaf volgende maand ga ik ook inwerken op locatie Purmerend. Ik heb me vanaf minuut één een echte Dijklander gevoeld. Elke dag op de OK is anders en dat maakt het werk ontzettend leuk. Je moet flexibel zijn om in iedere situatie goed te kunnen handelen. Ik ben trots dat ik al zo zelfstandig werk en ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk."

Bekijk de vacatures voor OK